bannersportschool.jpg

Open Challenge Cup 8 Maart 2009
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Open Challenge Cup 8 Maart 2009
515206143_6_d-q-.jpg

Zaterdag 7 Maart zijn we met een ploeg van 27 mensen afgereisd naar het Belgische Tongeren om deel te nemen aan de Open Challenge Cup 2009. Na een gezellige overnachting in een hotel zouden we Zondag 8 Maart met 12 mensen(14 ingeschreven) deelnemen aan de sparringswedstrijden. Hieronder volgt een kort verslag van iedereen.

 

Patrick Keizer(Asp -32kg A) mocht zijn eerste partij gelijk aantreden in de finale tegen Lehesoo Magnus uit Estland. Deze partij ging helaas met 1-3 verloren waardoor er zilver voor onze Patrick was.

 

Saskia Keizer en Dominique Bloemberg(Asp -55kg A) komen beide normaal in -51kg uit. Door een fout van de organisatie werden ze verkeerd ingedeeld in de 55kg klasse. Dit hebben we laten corrigeren maar toen kwamen we er later achter dat ze in de C klasse waren ingedeeld ipv de A-klasse -51kg. Dus toen was er geen  andere optie om ze beide maar gewoon tegen elkaar in de -55 A te laten starten. De eerste ronde ging mooi gelijk op maar in de 2de ronde maakte Dominique duidelijk verschil door tweemaal een hoofdtreffer te scoren waardoor de eindstand 8-0 in het voordeel van Dominique werd. Goud voor Dominique en zilver voor Saskia

 

Jeremiah Serhalay(Jun -45kg A) moest de eerste ronde tegen Estland. Deze partij werd met 7 punten verschil gewonnen door o.a een hele mooie hoofdtreffer die er vol opzat. In de finale mocht Jeremiah tegen Damion Schoenmakers. Deze werd gewonnen met 5-4 met als eindresultaat een gouden medaille.

 

Pascal Niks(Jun -63kg A) wist zijn eerste partij met 11-6 van Portugal te winnen. Zijn tweede partij moest hij tegen een Belg. Helaas was deze partij ietwat afwachtend en had Pascal moeite met het vinden van de juiste afstand waardoor deze verloren ging met 2-6. Desondanks wel weer een mooie winstpartij voor Pascal tijdens dit toernooi.

 

Kimberley Kampman(Jun -42kg A) moest de finale draaien tegen Spanje. Deze partij werd gewonnen met 5-3. De Spaanse kreeg erg makkelijk haar punten en de puntenscore gaf niet helemaal de realiteit weer. Resultaat een gouden medaille.

 

Dewey Roemeon(Jun -44kg A) moest tegen Israel uitkomen en deed dit heel verdienstelijk. De partij werd met mooie goede, harde punten gewonnen. De einduitslag was 10-3. Dit was een lekkere opsteker na afgelopen Open Zuid. Ook voor Dewey een eerste plaats.

 

Kubra Okayben(Jun -59kg A) lootte haar eerste partij tegen Belgie. Helaas ging deze partij verloren maar er moet wel gezegd worden dat Kubra nog veel last heeft van haar voet waardoor ze met slechts 1 voet kan knokken.

 

Lisanne Derksen(Jun -63kg A) was wat mij betreft de verrassing van de dag. In haar eerste partij moest ze tegen Estland en deze partij wist ze met 3-2 te winnen. Daarna volgde Australie. Deze werd binnen 30 secondes met 7-0 het veld uitgeknald. Dan de finale. Dit werd een loodzware partij tegen een ander meisje uit Australie. Na eerst met 2-0 achter te hebben gestaan wist Lisanne binnen de reguliere speeltijd weer terug te komen tot 2-2. Toen volgde er een GP ronde. Lisanne wist een aanval dwit uit te lokken waardoor ze kon counteren met een dolleo. Het punt werd gehonoreerd met als resultaat een knappe gouden medaille.

 

Tanja Morsink(Sen -51kg A) moest haar eerste partij tegen Italie. Dit meisje was klein maar viel zeer explosief aan en was kopgevaarlijk. In de eerste minuut liep Tanja te veel naar achteren waardoor er alle ruimte kwam voor de Italiaanse en ze ook gevaarlijk werd naar het hoofd. Daardoor kwam Tanja al heel snel met 4-0 achter. Na heel wat schreeuwwerk vanaf de zijkant wist Tanja goed te luisteren en haar tactiek aan te passen door direct te reageren zodat haar tegenstander geen ruimte meer kreeg. Met als gevolg dat de stand helemaal gelijk getrokken werd binnen de reguliere speeltijd. In de GP ronde maakt Tanja een zwieber met haar knie en gezien haar verleden(voorste kruisband) wou ik absoluut geen risico nemen en heb ik gelijk de handdoek gegooid. Achteraf valt het gelukkig allemaal mee. Brons voor Tanja met als belangrijk punt dat ze weer helemaal in de wedstrijd wist te komen door goed te luisteren.

 

Nicole van Zenden(Sen -55kg A) moest haar eerste partij tegen een ietwat stugge vechter uit Belgie. Deze partij werd netjes met 4-0 gewonnen. In de finale mocht ze tegen Treesje Reuvers van Tapia. Tijdens de reguliere speeltijd was de score 3-3 waardoor er een GP-ronde moest komen. Op het eind maakte Nicole een duidelijke voorste been score waar met een dwit op de dekking op gereageerd werd. Wonder boven wonder kwam de score bij de tegenpartij en ging de partij dus verloren. Naar mijn mening had nicole al wat weinig gekregen in de partij zelf en ook de uitslag van de GP ronde kan ik mij niet in vinden. Zilver voor Nicole dus.

 

Roman Zemar(Sen -62kg A) kampte nog met wat kleine blessures waardoor er niet voluit gegaan kon worden. Zijn tegenstander in de eerste partij kwam niet opdagen. In de tweede partij werd er met 2-1 gewonnen. De finale moest gespeeld worden tegen de broer van de jongen uit de vorige partij. Deze partij ging met Golden Point verloren. Dit was erg jammer maar onder normale omstandigheden(blessures) had deze partij gewonnen moeten worden. Desondanks toch maar weer een zilveren medaille voor onze toerist Roman Zemar.

 

Uiteindelijk zijn wij 6de in het Teamklassement geworden van de 46 clubs./teams. Dit is erg netjes want we hadden maar 14 ingeschreven mensen en er waren vele clubs/teams met het dubbele aantal deelnemers. De nr’s 1 t/m 5 hadden respectievelijk 38, 21, 40, 15, 24 deelnemers. Hieronder volgt een overzicht van de medaillewinnaars.

 

Goud

 

Dominique Bloemberg         Aspiranten Dames -55kg A

Kimberley Kampman            Junioren Dames -42kg A

Dewey Roemeon                   Junioren Dames -44kg A

Lisanne Derksen                  Junioren Dames -63kg A

Jeremiah Serhalay               Junioren Heren -45kg A

Marjolijn Abbink                  Senioren Dames -67kg A(geen deelname)

 

Zilver

 

Patrick Keizer                       Aspiranten Heren -32kg A

Saskia Keizer                        Aspiranten Dames -55kg A

Nicole van Zenden                Senioren Dames -55kg A

Yvonne Oude Luttikhuis      Senioren Dames +72kg(geen deelname)

Roman Zemar                       Senioren Heren -62kg

 

Brons

 

Tanja Morsink                      Senioren Dames -51kg A