bannersportschool.jpg

Nederlands Kampioenschappen 17 Jan 2009
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

NK 2009 TKD Oude Luttikhuis
nk2009.jpg
7 Goud 4 Zilver 4 Brons

NK Senioren 31 Jan 2009
 
Zaterdag 31 Januari was het dan zover. De NK voor de senioren zou worden hervat in Hendrik Ido Ambacht. Van de 10 Senioren die we hadden ingeschreven waren er nog altijd 9 in de strijd waarvan 8 mensen nog zouden gaan vechten. De stemming was vooraf opperbest en we hadden veel vertrouwen in een goede afloop.
 
En die goede afloop was er zeker. We hebben die dag als club geweldig gescoord en waren oppermachtig. In totaal wisten onze senioren 6 finaleplekken te bemachtigen. Van de 6 gingen er 4 gewonnen en 2 heel nipt verloren. Tevens hadden we ook nog 2 Bronzen plekken. Dit is een zeer goed resultaat helemaal als je er rekening mee houdt dat een groot aantal van onze senioren weer sinds lange tijd een toernooi draaien(ivm blessures enz). Hieronder een kort verslag.
 
Tanja Morsink(Sen -51kg) mocht haar toernooi hervatten in de halve finale. Zij wist de eerste partij knap van een speler van Koryo Den Haag te winnen. In de halve finale moest zijn aantreden tegen een bekende namelijk Manisha Hira(ex jun selectie). Deze partij ging verloren met 0-5 maar Tanja scoorde geregeld ook punten mee die helaas niet werden toegekend. Eindresultaat was een zeer verdienstelijke derde plek voor Tanja na een lange periode van afwezigheid ivm een voorste kruisband operatie.
 
Nicole van Zenden(Sen -55kg) had eerst een vrijloting en mocht daarna tegen Michelle Krieger uit Deventer. Nicole wist op voorsprong te komen en kon de partij in de derde ronde goed controleren waardoor er winst kwam. Angela Jansen(Sen -55kg) moest gelijk uitkomen tegen Treesje Reuvers(2de plek EK Jun 2007) van Ali Tapia. Angela begon goed en wist de score op 2-2 te houden. Helaas in een moment van onoplettenheid kon Treesje een momdollyo plaatsen waardoor de partij beeindigd werd. Zonde. Treesje werd vervolgens de volgende tegenstander van Nicole. In een mooie spannende en vooral goede en scherpe partij winst Nicole de winst naar zich toe te trekken. Resultaat een gouden medaille voor Nicole. Een knappe prestatie.
 
Marjolijn Abbink(Sen -67kg) mocht ook weer na blessureleed verschijnen op de mat. Eerste tegenstander was Maaike Draaijer van Hantei. Marjolijn liet er geen twijfel over bestaan wie de betere was en de partij werd voortijdig beeindigd(7 puntenverschil). In de finale moest ze tegen Savannah Jansen van Louis van Esch. Zij moest hetzelfde lot ondergaan als Marloes en de partij werd ook voortijdig beeindigd met als gevolg een gouden medaille. Voor Marjolijn was dit toernooi een fijn trainingsmoment want 14/15 Feb zal zij met NL Team starten op de US Open. Meer info volgt nog.
 
Yvonne Oude Luttikhuis(Sen +72kg) had ditmaal 2 tegenstanders. De eerste partij verliep nog even wat onwennig, maar ondanks dat was de uitslag onomstreden. In de finale was haar tegenstander helemaal de weg kwijt en deze werd dan ook binnen no-time beslist zodat de gouden plak binnen was. Yvonne heeft sinds haar blessure nu 3 toernooien gedraaid en 3 maal Goud behaald.
 
Wim Kloosterman(Sen -62kg) heeft 2 weken geleden zijn eerste partij gewonnen. Helaas ging zijn 2de partij verloren waardoor Wim vandaag niet meer in aktie kon komen. Roman Zemar(Sen -62kg) wist zich via diverse voorpartijen naar de finale te knokken. Hierin was de tegenstander een jongen uit Almere. Na de reguliere speeltijd was het 3-3 en moest er een GP-ronde komen. Na diverse akties van Romans zijde viel het punt uiteindelijk bij de tegenstander waardoor Roman genoegen moest nemen met het Zilver. In mijn ogen was dit zeer discutabel en was een eerste plek beter op zijn plaats geweest. Dit had eigenlijk het moment van Roman moeten zijn zeker gezien zijn prestatie op de laatste editie van het Boeskool toernooi. Ondanks alles een mooie prestatie van Roman.
 
Dan Ronald Folson(Sen -78kg). Dit hele avontuur begon na wat onderlinge geintjes onder de douche over samen trainen voor het NK en toch weer een keer meedoen. Uiteindelijk kwam het ook daadwerkelijk zover. Onze 'oldtimer' (36 jr jong) stond er en er was geen weg meer terug. En dat was ook niet nodig.  Twee weken geleden wist Ronald zijn eerste partij vrij eenvoudig te winnen met 5-0. In de halve finale moest Ronald tegen Jeroen Wanrooij van Deventer. Ronald bleef gewoon rustig zijn ding doen en wist Jeroen op een duidelijk 4-0 achterstand te zetten. Uiteindelijk kwam Jeroen nog wat terug maar niet voldoende want de einduitslag was 4-3 voor onze Ronald. Erg netjes zeker gezien het feit dat Jeroen geregeld meetraint met het NL Team. Met deze goede overwinning was de finale bereikt. Hierin moest Ronald uitkomen tegen een jongen uit Haarlem. Na wat kleine foutjes kwam Ronald 1-6 achter. Helaas kreeg Ronald ook niet al zijn punten maar ondanks dit wist Ronald zich in de derde ronde heel goed te herstellen en gooide er 2 maal een zeer spectaculaire gesprongen Naeryo uit richting tegenstander met als gevolg 5-6. Helaas waren er toen nog slechts enkele secondes speeltijd waardoor het laatste punt niet meer gemaakt kon worden.
Uiteindelijk een hele mooie zilveren medaille voor Ronald waar hij heel trots op kan zijn gezien omstandigheden. Klasse. Wellicht krijgen we hem nog een keertje zo gek om mee te doen :)
 
Dan als laatste Thijs Oude Luttikhuis(Sen -84kg). Na een afwezigheid van ruim 2 jaar(knieoperaties) heb ik mijzelf ook maar eens ingeschreven voor de NK(zie verhaal Ronald). 17 Januari heb ik slechts 5 secondes kunnen spelen ivm het incident. Ditmaal werd de wedstrijd niet hervat omdat de desbetreffende speler niet aanwezig was. In de halve finale mocht ik uitkomen tegen een speler van TKD Sjabbens. Er werd besloten om de eerste ronde om geen risico's te nemen en de kat uit de boom te kijken(3-0). In 2de ronde werd er gelijk geopend met een harde dolleo richting hogo en vervolgens een voltreffer op het gezicht gevolgd door een gesprongen momdollyo met als gevolg directe uitschakeling van de tegenstander(7punten verschil).
In de finale mocht ik tegen Michael Oogink uitkomen. Ik had mij erg op die partij verheugd na 2 jaar van afwezigheid en dus ook geen wedstrijden. Helaas werd zonder duidelijke reden direct de handdoek toegeworpen door Michaels zijde. Dit was voor mij erg teleurstellend omdat ik graag had willen knokken. Eindresultaat wederom een gouden medaille erbij(de 11de NK Titel)
 
Al met al een hele goede dag. Bij de Aspiranten en Junioren hadden we als club al het beste resultaat van nederland wat al heel knap was maar met dit resultaat van de senioren erbij zijn we duidelijk de beste club van Nederland geworden tijdens dit NK 2009.
 
Totaal NK Asp/Jun/Sen
 
Goud
Dominique Bloemberg             Asp Dames -51kg
Kimberley Kampman               Jun Dames -42kg
Jeremiah Serhalay                     Jun Heren -45kg
Nicole van Zenden                  Sen Dames -55kg
Marjolijn Abbink                    Sen Dames -67kg
Yvonne Oude Luttikhuis         Sen Dames +72kg
Thijs Oude Luttikhuis              Sen Heren -84kg
 
Zilver
Saskia Keizer                        Asp Dames -51kg
Lisanne Derksen                    Jun Dames  -63kg
Roman Zemar                        Sen Heren -62kg
Ronald Folson                       Sen Heren -78kg
 
Brons
Patrick Keizer                      Asp Heren -32kg
Dewey Roemeon                  Jun Dames -44kg
Tanja Morsink                      Sen Dames -51kg
Joyce van Baaren                 Sen Dames -63kg(geen deelname)
 
NK Aspiranten/Junioren(17 Jan 2009)
 
Afgelopen Zaterdag was het dan zover. De Nederlandse Kampioenschappen werden deze dag gehouden. Na een gedegen voorbereiding konden we die dag met veel zelfvertrouwen afreizen naar Dordrecht. Het totale deelnemersveld was 279 mensen en dit is een toename tov de voorgaande jaren. Dit zit hem met name bij de Junioren en Senioren. We hebben een ploeg van 19 mensen ingeschreven waarbij ook diverse mensen sinds een wat langere periode weer eens op de mat stonden. Hierover later meer.

 

We begonnen de dag met de Aspiranten. Als eerste mochten Dominique Bloemberg(Asp -51kg) en Saskia Keizer(Asp -51kg) aantreden. Deze klasse was goed bezet met een relatief groot aantal deelnemers. Dominique was in haar voorpartijen oppermachtig en liet geen enkele kans voor haar tegenstanders. In de halve finale zette ze heel knap mede-nationaal teamspeler Nikenia Martis met 7 punten verschil opzij. Een zeer verdiende finale plek dus. Dan Saskia, via 2 spannende, zware partijen wist zij zich eveneens in de finale te knokken. Een onderlinge strijd moest gaan uitmaken wie de titel Nederlands Kampioen ging krijgen. Met die eer ging uiteindelijk Dominique aan de haal die een verdiende eerste plek pakte waarbij Saskia zeer blij mag zijn met een hele mooie 2de plek. Voor Dominique is dit tevens de derde titel op rij!!!!

 

Tegelijkertijd mocht onze jarige Patrick Keizer(Asp -32kg) op een ander veld in aktie komen. Helaas moest Patrick gelijk al in zijn eerste partij tegen een zeer sterke speler van Eastwood Warriors (Ismail Negro). Patrick wist nog tot 2-2 gelijk te blijven, maar daarna ging de partij helaas met 2-5 verloren. Brons voor Patrick.

 

Jeremiah Serhalay(Jun -45kg) zat eveneens in een zeer leuke poule. Zijn eerste partij mocht hij tegen Damian Schoenmakers(nat team) van Tapia. Deze partij ging nog wat stroefjes maar werd wel winnend met 3-0 afgesloten. In de 2de partij stond Yorick Theijsmeijer van Louis van Esch aan de andere kant van de mat. In een zeer spannende partij wist Jeremiah voor te komen maar door een ietwat vreemde waarschuwing werd het na 3rondes toch weer gelijk en moest er een extra ronde komen. Gelukkig wist Jeremiah als eerste te scoren waardoor er winst voor Jeremiah was. In de finale stond een “oude bekende”als tegenstander, namelijk Josua Janmaat(nat team). De laatste 2keer wist Josua heel nipt van Jeremiah te winnen. Maar het harde trainen in de vakantie heeft toch zijn vruchten afgeworpen en die dag wist Jeremiah in een zeer spannende wedstrijd met 4-3 te winnen met als resultaat een hele mooie gouden medaille.

 

Lisanne Derksen(Jun -63kg) mocht haar eerste partij partij uitkomen tegen Kelly Roethof van TKD Simon. Ondanks dat dit zo’n beetje de eerste wedstrijd van Lisanne was wist ze deze partij heel knap te winnen met als resultaat dat ze in de finale stond. In de finale moest ze uitkomen tegen Ikram Arrad en die was helaas nog iets te ervaren. Resultaat een mooie zilveren medaille met goede hoop voor de toekomst.

 

Pascal Niks(Jun -63kg) moest zijn eerste partij tegen een jongen van Hantei. Pascal kwam met 2-0 achter maar wist via een mooie hoofdtreffer weer gelijk te komen tot 2-2. Uiteindelijk wist zijn tegenstander de partij toch naar zich toe te trekken waardoor Pascal met 7 punten verschil verloor. Wel dient gezegd te worden dat Pascal alles heeft gegeven zowel tijdens de wedstrijd en ook zeker in de voorbereiding na dit NK toe.

 

Dewey Roemeon(Jun -44kg) lootte in haar eerst partij gelijk tegen nationaal team speler Angie Gonzalez van Koryo Den Haag. De partij begon heel gelijkwaardig en het stond nog een tijdje 2-2. De eindscore was 3-7 doordat Angie een Naerro wist te plaatsen. Gezien de langdurige blessures(rug) van Dewey was dit helemaal geen verkeerd resultaat. Brons voor Dewey.

 

Als laatste van onze junioren mocht Kimberley Kampman(Jun -42kg) aantreden. Carina Tobben was de tegenstander. Tijdens de Panther Cup stonden de meiden ook al tegenover elkaar en toen was het vrij snel 7-0 voor Kimberley. Ditmaal liep de partij wat stroever door het wat rommelige vechten van de tegenstander. Uiteindelijk werd het 5-0 en ondanks een wat minder soepele partij was er toch een duidelijk overwinning en een zeer verdiende eerste plek voor Kimberley

 

Lisa Provoost(jun -49kg) kon helaas vanwege blessures ditmaal niet deelnemen.

 

Het moge duidelijk zijn dat onze Aspiranten/Junioren geweldig hebben gepresteerd tijdens deze NK. 3x goud, 2x zilver en 2x brons is een heel mooi resultaat voor 8 deelnemers. Al het werk tijdens de NK Trainingen is dus ruimschoots beloond en iedereen mag trots op zichzelf zijn. Als we op deze manier met dezelfde inzet blijven doorgaan dan komen er vanzelf nog veel meer mooie resultaten.

 

Hieronder nog een overzicht

 

Goud:

Dominique Bloemberg              Asp Dames -51kg

Kimberley Kampman               Jun Dames -42kg

Jeremiah Serhalay                    Jun Heren   -45kg

 

Zilver:

Saskia Keizer                          Asp Dames -51kg

Lisanne Derksen                      Jun Dames  -63kg

 

Brons

Patrick Keizer                         Asp Heren  -32kg

Dewey Roemeon                     Jun Dames -44kg

 

Uiteraard waren we die dag ook nog met een hele groep(10) senioren aanwezig. Helaas is het toernooi voor de senioren na ongeveer 6 partijen gestopt omdat er een tragisch incident heeft plaatsgevonden met 1 van de spelers van La Haye. Deze kreeg een hartstilstand en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Uit respect is besloten om het hele toernooi op te schorten tot nader bericht. Uiteraard onze steun naar de leden van La Haye en de familieleden van Sami Zayani.

 

De verwachting is dat op zeer korte termijn het toernooi voor de Senioren zal worden hervat (betrokken spelers hebben mail gehad) en zodra de datum definitief is zal ik deze ook hier plaatsen. Het zou leuk zijn als onze aspiranten en junioren die dag ook aanwezig zijn inclusief onze supporters want we hebben nog vele potentiele titelkandidaten in de race en kunnen uiteraard alle steun gebruiken.

 

We zullen met de volgende mensen aan de start verschijnen:

 

Tanja Morsink                        -51kg      1 Gewonnen

Nicole van Zenden                  -55kg      Warming-Up

Angela Patjana                       -55kg       Stond klaar

Marjolijn Abbink                    -67kg      Warming-Up

Yvonne Oude Luttikhuis         +72kg      Warming-Up

Roman Zemar                        -62kg      1 Gewonnen. 2 Onderbroken

Wim Kloosterman                 -62kg       1 Gewonnen. 2 Verloren

Ronald Folson                       -78kg       1 Gewonnen

Thijs Oude Luttikhuis             -84kg     5Sec gevochten/1Blaar. Onderbroken 

 

Foto’s en verdere info volgt zo spoedig mogelijk

 

Thijs Oude Luttikhuis