bannersportschool.jpg

Boeskool Toernooi 13 December 2008

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Afgelopen Zaterdag 13 December was het dan weer zover. Het boeskool toernooi stond weer in de planning na een periode van afwezigheid. Het leuke hiervan is dat het voor ons toch als een soort van thuiswedstrijd voelt omdat het in de buurt is. Helaas was het deelnemersveld van Nederlandse bodem ditmaal teleurstellend, maar de aanwezigheid van een aantal buitenlandse teams kon dit nog een beetje goedmaken. Tijdens dit toernooi werd er gevochten met het elektronische systeem van Adidas. Hieronder volgt een kort wedstrijdverslag van onze mensen.

 

Jeremiah mocht zijn eerste partij gelijk tegen een oude bekende aantreden, namelijk tegen Joshua Janmaat. Het was een mooie gelijkopgaande strijd waarbij vele mooie acties te zien waren. Jeremiah wist in de 2de ronde op een 1-0 voorsprong te komen door een mooie dwit chagi als counter op de aanvallende dolleo chagi van Joshua.  In de 3de ronde ronde werd het weer gelijk door een duwtrap van Joshua. Uiteindelijk bleef het gelijk en moest er een gp ronde aan te pas komen. Hierin werd niet gescoord en toen viel de scheidsrechtersbeslissing helaas negatief voor ons uit. Desondanks een goed optreden van Jeremiah en weer een goede opsteker na het Chon Ji Kwan toernooi.

 

Kimberley kwam ditmaal wederom uit in de klasse -44kg, omdat er -42kg geen tegenstanders waren. Dit is erg jammer, omdat we dan 2 goede spelers(Dewey) van ons in 1 klasse hebben, maar het is niet anders. Haar eerste partij mocht ze tegen Jennerie van Ingen van TKD Nijmegen. Vorige week stond ze hier nog tegenover tijdens de Panther Cup en wist de partij toen winnend af te sluitend. Ditmaal bleek het zeer moeilijk om te scoren met het Adidas systeem waardoor er van beide kanten niet werd gescoord. Er moest een gp-ronde aan te pas komen en ook hier werd er wederom niet gescoord. Op scheidsrechterbeslissing kwam er uiteindelijk wel een terechte overwinning voor Kimberley.

 

Hiermee was de finale bereikt en mocht Kimberley aantreden tegen Dewey die een vrijloting had. Afgelopen 2 keer wist Dewey de onderlinge strijd te winnen. Het werd ditmaal een erg leuke finale waarbij er van 2 kanten mooie acties werden gemaakt. Hoe verder we in de partij kwamen hoe feller het werd en er werden ook geregeld mooie technieken naar het hoofd geplaats die rakelings langs het hoofd schoten. Helaas werd er volgens het Adidas systeem niet gescoord, waarbij onder normale omstandigheden er toch wel diverse punten werden gemaakt door beide meiden. Dus er kwam wederom een gp ronde. Het leek erop dat hier ook niet zou worden gescoord maar 30 sec voor tijd wist Kimberley toch een punt te scoren op blind omdat er even geen dekking zat. Ditmaal zilver voor Dewey en goud voor Kimberley.

 

Lisa moest haar eerste partij tegen Khadija El Baroud.  De vorige keer dat beide dames tegen over elkaar stonden was het een zeer afwachtende partij. Ditmaal was dat absoluut niet geval. Khadija wist de partij uiteindelijk winnend af te sluiten met een 4-1 voorsprong en dit kwam vooral omdat de dekking van Lisa in de aanval nog wel eens omhoog wou gaan.

 

Kubra moest direct tegen Kimberley van TNT. Helaas was zij nog een maatje te groot en verloor Kubra deze partij.

 

Yvonne had slechts 1 tegenstander namelijk Marloes Ankone van Hantei Oldenzaal. De partij begon heel statisch waardoor er weinig verrassing was. Uiteindelijk kwam Yvonne wat beter op gang en liet ze o.a. met een hoofdtreffer zien dat ze toch een maatje te groot was voor haar tegenstander en dit resulteerde in 7-0 overwinning met als eindresultaat goud. Dit is voor Yvonne het 2de toernooi na haar knieoperatie en het is uiteraard fijn om 2 maal goud achter elkaar te winnen( Int Master NRW).

 

Wim(-62kg Sen) had het geluk dat hij de eerste ronde gelijk tegen Iran lootte. Uiteraard kunnen we wel een wat gunstiger loting bedenken J. Uiteindelijk werd er verloren met 1-4.  Dit is uiteraard geen schande want deze jongen stond later ook in de finale.

 

In dezelfde klasse hadden we ook nog Roman Zemar. Roman is even een korte periode niet actief geweest op het wedstrijdgebeuren dus vandaag was een spannende dag. Zijn eerste partij mocht hij gelijk tegen een Duitser waar hij vroeger wel eens nipt van heeft verloren. Ditmaal stond het 1-1 en vlak voor het eind wist Roman een mooie harde hoofdtreffer te maken waarvoor tot mijn grote verbazing geen punten kwamen. De scheidsrechters werden bij elkaar geroepen en gelukkig werden er terecht 2 punten toegekend waardoor Roman de partij met 3-1 winnend wist af te sluiten.

 

In de 2de partij mocht hij tegen een jongen van Aykac. In het begin ging het redelijk gelijk op,  maar op een bepaald punt in de wedstrijd ging Roman versnellen en scoorde hij meerdere hoofdtreffers achter elkaar waardoor Roman uiteindelijk duidelijk won.

 

In de finale stond de IraniŽr te wachten waar Wim zijn eerste partij van verloor. Roman wist op voorsprong te komen door een mooi punt en de IraniŽr kreeg 2 waarschuwingen waardoor het 1 tegen -1 stond. Alleen door conditiegebrek liet Roman zich ontzettend vaak vallen en hiervoor kwamen vele waarschuwingen. Uiteindelijk heeft Roman ZEVEN!! waarschuwingen gehad. Maar ondanks al die waarschuwingen wist hij tijdens de partij toch elke keer heel knap punten te scoren en de IraniŽr op achterstand te houden.  De einduitslag was zonder waarschuwingen 4-1 voor Roman en na aftrek van waarschuwingen 1-0 voor Roman. Een zeer verdiende gouden medaille voor Roman! Helemaal als je in acht neemt dat dit weer zijn eerste toernooi was en gezien zijn voorbereiding. Deze IraniŽr was tevens de enige die geen Goud won dankzij Roman. Niet slecht voor een toerist(knipoog naar Roman)

 

Uiteindelijk sloten we de dag ook nog af met een 3de plek in het totaalklassement. Voor ons waren geŽindigd Iran en Scotland. Dit was een zeer mooie prestatie, want lang nog niet al onze A mensen waren aanwezig op dit toernooi. Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een lekkere en vooral gezellige maaltijd bij de KFC in Hengelo.

 

 

1ste plaats  Kimberley Kampman      Jun -44kg

1ste plaats  Roman Zemar                 Sen -62kg

1ste plaats  Yvonne Oude Luttikhuis Sen +72kg

 

2de plaats  Dewey Roemeon             Jun -44kg

2de plaats  Lisa Provoost                   Jun  -49kg

 

3de plaats   Jeremiah Serhalay           Jun -45kg

3de plaats   Kubra Okayben               Jun -55kg

 

 

Clubklassement

 

1          Iran

2          Scotland

3          TKD Oude Luttikhuis

 

 

 

 

Groepsfoto Boeskool
boeskool1.jpg

Roman -62kg Goud
romanboeskool.jpg

Roman Zemar Goud
imga0027.jpg

Yvonne +72kg Goud
imga0030.jpg

Kimberley Goud + Dewey Zilver
imga0029.jpg

Totaalklassement Brons
imga0033.jpg