bannersportschool.jpg

Int Masters NRW Bonn 25-26 Oktober 2008

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Onze club heeft met een kleine delegatie deelgenomen aan dit grote internationale toernooi. De wedstrijden waren voor de senioren met electronische hogo´s van La Just. Dit is een wat ander systeem dan van Adidas.
 
Laten we beginnen met Yvonne. Voor haar stond dit toernooi in het teken van haar rentree na een lange periode van afwezigheid. Yvonne is door de kruisband operatie en de hersteltijd die dit vraagt twee jaar niet meer in wedstrijden verschenen. Eindelijk is het dan zo ver. De eerste wedstrijd tegen Johanna Grunwald is ze nog wat zenuwachtig, maar ze wint vrij rustig met 4-1. In de finale mag ze aantreden tegen Jana Schwarz. Dit was een lekkere trainingspartij met als gevolg een makkelijk 7 punten verschil overwinning. Eindresultaat een gouden medaille.
 
Kimberley kon in Duitsland in de Jugend B klasse starten(12-14jaar). In duitsland zijn voor haar vele tegenstanders en dit was ook 1 van de redenen om naar dit toernooi af te reizen. Na 3 nette partijen wist Kimberley tot de finale door te dringen. Hierin kwam ze Tabia Wenken tegen maar Kimberley wist de partij knap naar zich toe te trekken met als resultaat een verdiende gouden medaille.
 
Jeremiah startte eveneens in de Jugend B klasse. In de eerste partij trof hij een tegenstander met een ietwat aparte vechtstijl. Desondanks wist Jeremiah de partij goed onder controle te houden en duidelijk te winnen. In de tweede partij trof Jeremiah een tegenstander van gelijk kaliber. Het verschil was op het eind slechts 1 punt en dit verschil was er oa omdat Jeremiah toch een wat dubieuze waarschuwing. Helaas net niet in de prijzen.
 
Dewey had het 'geluk' om gelijk tegen de huidige Europees junioren kampioen te loten. Tijdens de ONK 2007 was dit ook al het geval. Toen verloor ze nog kansloos. Ditmaat liet Dewey zien dat ze toch vooruit is gegaan. In het begin kreeg ze gelijk een hoofdtreffer tegen maar daarna had het Duitse meisje geen enkele kans meer om hoofdtreffers te scoren en werd het een leuke partij. De eindscore was 4-11 maar dit was enigzins gekleurd door het thuisvoordeel. Al met al een goed optreden van Dewey.
 
In de lijst van meer dan 100 deelnemende teams behaalde onze club door deze resultaten de 11 plaats in het algemene club klassement, wat tevens de beste Nederlandse club betekende van de 12 deelnemende Nederlandse clubs.  

Groepsfoto
groepsfotonrw.jpg

Yvonne Goud
yvonnenrw.jpg

Kimberley Goud
kimberleynrw.jpg

Enter supporting content here