bannersportschool.jpg

Uitslagen Open Windmills 24 Mei 2008
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

24 Mei hadden wij de Open Windmills in Dordrecht. In totaal waren wij met 17 mensen aanwezig(inclusief die van Ronald Folson). De dag is goed verlopen en we hadden uiteindelijk 5 maal goud, 5 maal zilver en 4 maal brons. Helaas net 1 medaille te weinig om derde te worden in het clubklassement.
 
Opvallend die dag was de prestatie van Nicole van Zenden -51kg. Haar eerste partij wist ze winnend af te sluiten tegen Engeland met 3-1. Daarna volgde Janneke vd Dungen. Dit was een zware partij waarbij Janneke Nicole veel onder druk zette maar Nicole wist deze ook winnend af te sluiten met 4-3. Volgende tegenstander was Manisha Hira. Vorig jaar verloor Nicole nog van haar maar ditmaal had Nicole haar goed onder controle. Haar tegenstander wist zich geen raad meer en Nicole pakte een nette 4-0 overwinning. In de finale stond er een meisje uit Engeland klaar. Na een spannende wedstrijd moest de Goldon point ronde uitslag brengen en gelukkig wist Nicole het punt te maken met als eindresultaat een gouden medaille.
 
Jeremiah Serhalay won zijn eerste partij met 7 punten verschil. Toen kwam er een hele lastige namelijk Joshua Janmaat. Dit is een bekende voor ons en de laatste keer werd deze partij met 7 punten verschil verloren. Ditmaal liep het anders. Jeremiah kwam al heel vroeg in de partij op een 1-5 achterstand. Hierbij scoorde Joshua erg goede en harde punten waarbij ik het gevoel had dat ze vergaten te drukken voor Jeremiah want die vocht na elke aktie gewoon door en scoorde ook punten. Gelukkig bleef Jeremiah rustig en wist hij knap terug te komen tot 7-6. Uiteindelijke eindigde deze spannende partij in 12-10 in het voordeel van Joshua Janmaat. Ondanks het verlies heeft Jeremiah hier een hele sterke partij neergezet en kan hij zeer tevreden zijn met het resultaat (3e plek)
 
Kimberley Kampman moest tijdens haar eerste junioren toernooi tegen een Engelse. Deze Engelse was veel groter en zwaarder dan Kimberley. Ondanks dit alles bood Kimberley uitstekend weerstand en werd het een spannende partij die eindigde in 2-1 voor de Engelse. Hier kwam de Engelse erg goed mee weg gezien de gegeven punten en waarschuwingen.
 
Dewey Roemeon mocht in de finale tegen deze zelfde Engelse aantreden. Na een goede en felle eerste ronde stond het 8-8. Maar helaas verraste de Engelse Dewey in de tweede ronde door als een gek te gaan aanvallen, waardoor het in no-time 12-8 voor de Engelse stond en de partij dus was beŽindigd.
 
Patrick Keizer wist zijn eerste partij met 4-2 van Engeland te winnen, maar zijn tegenstander in de halve finale was helaas nog een maatje te groot en Patrick verloor deze partij.
 
Zus Saskia Keizer verloor helaas haar eerste partij.
 
Lisa Provoost moest direct in de finale uitkomen tegen Khadija Baroud. Dit werd een zeer afwachtende partij die eindigde in gelijk spel. Een golden point moest de uitslag bepalen en helaas werd dit beslist in het voordeel van Khadija.
 
Tot slot hadden we nog Martijn Koelle die vandaag aan zijn allereerste toernooi ging beginnen. Hij was zeer gespannen en dit kwam dan ook tot uiting in de eerste partij. Gelukkig wist hij deze wel winnend af te sluiten. De tweede partij verliep duidelijk beter dan de eerste partij en Martijn had duidelijk geluisterd naar de aanwijzingen die hij had gekregen met als resultaat een tweede overwinning. De finale werd een onderonsje tegen Ruben Heeres (ronald folson)waarbij Ruben de terechte winnaar werd en Martijn een mooie 2e plek behaalde.
 

Patrick Keizer                          Aspiranten        A            -32kg               3e

Jeremiah Serhalay                    Aspiranten        A            -45kg               3e

 

Dewey Roemeon                      Junioren          A            -42kg               2e

Kimberley Kampman               Junioren          A            -42kg               3e

Lisa Provoost                           Junioren          A            -49kg               2e

Lesley Rigter                            Junioren          B            -63kg               1e

Raymond de Vries                   Junioren          C            -63kg               3e

Brian Bartels                            Junioren          C            +78kg              1e

 

Nicole van Zenden                   Senioren          A            -51kg               1e

Angela Jansen-Patjanan            Senioren          B            -55kg               2e

Ilona Niens                               Senioren          C            -59kg               1e

Petra Racz                                Senioren          B            -63kg               2e

Ruben Heeres                           Senioren          C            +84kg              1e

Martijn Koelle                          Senioren          C            +84kg              2e

Nicole van Zenden 1e plek
nicole.jpg

Nicole en Thijs
coachnic.jpg