bannersportschool.jpg

Open German 2008
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Hamburg 8-9 Maart 2008 

Nadat een aantal jaren de Open Duitse steeds georganiseerd werd in Bonn was het nu naar het noorden van Duitsland in Hamburg verplaatst.

Onder leiding van Thijs was een kleine ploeg afgereisd naar Hamburg.

Lisa Provoost tot 46 kg en Dewey Roemeon tot 42 kg bij de meisjes juniroren en Roman Zemar (tot 62 kg.) Joyce van Baaren (tot 63 kg.) en Marjolijn Abbink (tot 67 kg.)

Maikel Reichart was nog steeds ziek met een longontsteking en kon helaas niet mee naar Hamburg. Jeroen van Wanrooij ging als gast speler met ons team mee.

Op deze Open Duitse werd voor de eerste keer met electronisch score van de pansers gewerkt.

Dit had nogal eens een verrassende wending aan de wedstrijden. Punten kwamen niet altijd op de bekende wijze.

Ook de organisatie liet een en ander te wensen over, poule informatie over de westrijden was slecht beschikbaar, door de 11 velden was het onoverzichtelijk en was er weinig ruimte.

Ondanks alles wist ons team zich er toch door heen te slaan, onze meisjes doen steeds meer ervaring op en weten zich wat beter te redden en gaan vooruit. Jeroen (2 wedstrijden) en Roman (1 wedstrijd) wisten zich niet in de prijzen te knokken.

Joyce en Marjolijn wel, beide wisten drie westrijden te winnen en plaatsten zich in de halve finale. Blessures weerhielden hun van verder edel medaal. Door beide bronzen medailles wisten beide meiden zich te plaatsen voor de E.K die in April in Rome plaats vindt. 

Na de teleurstelling over de Open NK was dit weer een goede opsteker voor ons team

 

Enter supporting content here