bannersportschool.jpg

Universiade 2007 Bangkok
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Thailand 9-13 augustus

Joyce behaalt opnieuw brons op de Universiade.

Nadat ze in de vorige editie van de Universiade al brons gewonnen had (Izmir Turkije 2005) behaalde ze opnieuw een bronzen medaille in de gewichtsklasse tot 63 kg. Opnieuw moest er hard geknokt worden tegen erg goede tegenstanders.

Joyce begon erg goed tegen de Russiche Yulia Krasnapolskaya met een 4-0 voorsprong in de eerste ronde. Yulia voerde de druk hoog op maar had uiteindelijk het nakijken met 9-5.

De Baziliaanse Mariana Kaminagakura was een wat stugge vechters die niet veel kans op scoren toeliet. Joyce wist ook deze wedstrijd regulair met 3-1 winst te winnen.

Hierna volgde de erg goede en lange Na Wu uit China. In een gelijk opgaande strijd vielen wat punten en wat waarschuwingen over en weer. Na drie rondes gelijke stand en dus golden point. In de laatse 15 seonden van deze ronde wist Joyce he golden point te scoren en was het brons binnen.

De halve finale tegen Croatie was een oude bekende van Joyce. Bij een gelijktijdige score in de laatste 10 seconden kreeg Joyce haar punt niet en werd het 2-2 . Opnieuw golden point en opnieuw spannend. Helaas voor Joyce wist de Croatiese net iets sneller te scoren en bleef het bij een zeer verdiende derde plek voor Joyce.

Tapei werd winnaar, Coatie tweede en Nederland en Korea derde.

 

 

 

 

Op 4 augustus zijn 4 Nederlandse spelers waaronder onze Joyce onder leiding van Thijs Oude Luttikhuis als coach vertrokken naar Bangkok.

Hier vindt de Universiade plaats, het tweede grootste multisport evenement van de wereld. Joyce neemt al voor de derde keer deel aan de Universiade. Ook in 2003 (Korea) en 2005  (Turkije 3 plaats) was ze deelnemer.

Het toernooi is op zich erg zwaar, het zal niet eenvoudig worden om in de prijzen te vallen.

Joyce zit in het voorbereidings traject voor o.a het wereld qualificatie toernooi wat 23-25 septemer plaats vindt in Manchester Engeland.  

Haar loting, ze heeft zaterdag 11 augustus als wedstrijddag, is niet eenvoudig.

De eerste partij zal tegen Rusland zijn, waarna Brazilie volgt. Wint ze dit dan wacht waarschijnlijk het thuisland China of de Filipijnen.

Zaterdag moeten ook Deborah Louz tot 59 kg. en Dennis Bekkers tot 67 kg.

Daarna volgt nog Rafik Zori. 

Enter supporting content here