Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Brussel Open 6 December 2014

 

 

 

International Taekwondo Indoor Brussel Open 2014


Op 6 en 7 december vonden de International Taekwondo Indoor Brussel Open in België plaats. Dit is inmiddels een jaarlijks terugkerend toernooi, waar TKD Oude Luttikhuis zich voor inschrijft. Dit jaar zijn er 12 deelnemers ingeschreven en allen komen ze uit in de A-klasse.


Dit toernooi heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt, waardoor het dit jaar voor het eerst over 2 dagen is verdeeld. Er konden zich maximaal 600 deelnemers inschrijven. Uit bijna alle landen van Europe hebben zich deelnemers ingeschreven, maar ook landen als Marokko en Israël waren op dit toernooi goed vertegenwoordigt.


Vrijdag 5 december werd er aan het begin van de middag verzamelt en samen naar Brussel vertrokken. Na de weging en het eten zijn we naar het hotel gegaan, waar de deelnemers op tijd het bed opzochten om de volgende dag fris aan het toernooi te beginnen.


Het was al snel duidelijk dat dit toernooi dit jaar een hoog niveau heeft. Er waren zelfs deelnemers aanwezig die dit jaar aan het WK voor cadetten hebben meegedaan.


Luuk Klein Nagelvoort uit Vriezenveen komt nog niet al te lang uit in de A-klasse en heeft hier een uitstekende prestatie neergezet door tweede te worden. In zijn eerste partij wist hij het verschil te maken door een prachtige hoofdtreffer. Zijn tegenstander zette hem daarna onder druk, maar Luuk wist zijn rust te bewaren en hield controle over de rest van deze wedstrijd. Zijn tweede partij won hij erg gemakkelijk, aangezien zijn tegenstander niet kwam opdagen wegens een opgelopen blessure. In de finale kwam hij een sterke tegenstander tegen, waar hij helaas van verloor. Zilver, toch een uitstekende prestatie.


Sven Reefman uit Almelo won zijn eerste partij redelijk eenvoudig. Zijn tegenstander werd vroegtijdig gediskwalificeerd wegens veelvuldig vallen en het uitlopen van het veld. In de finale had hij meer tegenstand. Hij kwam op een achterstand te staan, maar door karakter te tonen wist hij zich terug te vechten in de wedstrijd, welke hij uiteindelijk met een klein verschil wist te winnen. Goud voor Sven.


Jeronimo Evers uit Enschede had het moeilijk in zijn eerste partij. Deze ging over en weer gelijk op en Jeronimo wist met een late hoofdtreffer de winst naar zich toe te trekken. Wegens een ongeoorloofde trap in zijn rug, buiten de reguliere tijd, liep hij een blessure op. Het was de vraag nog maar of hij in de finale kon starten. Hij wist zich hierover heen te zetten en ging de finale, enigszins geblesseerd, in. Zijn tegenstander in de finale wist zijn dekking goed dicht te houden, waardoor Jeronimo daar moeilijk doorheen kon komen. Helaas verloor hij deze finalepartij maar een zilveren plak is een uitstekende prestatie op dit sterke toernooi.


Goud:

Sven Reefman

A Cadets male (-57 kg)

Almelo

Zilver:

Jernonimo Evers

A Juniors male (-45 kg)

Enschede

Luuk Klein Nagelvoort

A Cadets male (-45 kg)

Vriezenveen