Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Austrian Open 31 Mei - 1 Juni 2014

 

 

 

 

Op 31 mei en 1 juni 2014 vonden in Innsbruck in Oostenrijk de Open Oostenrijkse Taekwondo kampioenschappen 2014 plaats. Met ruim 1.700 deelnemers kun je dit met recht een groot internationaal toernooi noemen. Dit toernooi is geclassificeerd als een G1 toernooi. Dat betekent dat, wanneer men een podiumplaats behaald, men punten krijgt. Deze punten zijn belangrijk, want aan het totaal aantal punten dat iemand heeft gehaald, wordt de wereldranglijst bepaald. En dat is weer belangrijk, want aan de hand van deze lijst worden de deelnemers voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 bepaald.


De gehele Europese top is aanwezig op dit toernooi, maar ook landen als Amerika, Brazilië, Australië, Iran en nog meer zijn op dit toernooi vertegenwoordigt.

Op vrijdag 30 mei is een delegatie van 9 deelnemers, onder leiding van Thijs Oude Luttikhuis, naar Innsbruck vertrokken.


Op zaterdag 31 mei traden de volgende deelnemers aan:


·       Rick Baks, cadetten heren – 37 Kg.

·       Matthijs Boon, senioren heren – 63 Kg.

·       Pascal Niks, senioren heren – 74 Kg.

·       Patrick Jonker, senioren heren – 87 Kg.

·       Tanja Morsink, senioren dames – 53 Kg.

·       Joyce van Baaren, senioren dames – 62 Kg.


Joyce van Baaren was de eerste ronde van dit toernooi, met 25 deelneemsters in haar poule, vrijgeloot. Ze moest in haar eerste partij, de tweede ronde van het toernooi, tegen de Poolse Sylwia Okuniewska. Op overtuigende wijze wist Joyce van Baaren deze partij te winnen met maar liefst 15-1. Vervolgens was haar tegenstandster Nives Ambrus uit Kroatië. Deze tegenstandster bood meer weerstand, maar ook nu wist Joyce de partij naar zich toe te trekken, die ze uiteindelijk met 4-3 wist te winnen. Op naar de halve finale. Hierin moest ze het opnemen tegen Antonija Zeravica, ook uit Kroatië. Helaas wist ze niet te winnen van deze Kroatische, en latere winnaar van het toernooi, en verloor met een klein verschil 8-6.


Patrick Jonker moest zijn eerst partij aantreden tegen de Duitser Abdelaziz Fakkar. Patrick startte dit toernooi uitstekend met een overwinging. deze eerste partij won hij met maar liefst 7 - 3. Zijn tweede partij moest hij tegen Marc-Andre Bergeron. Deze Canadees, uitkomend voor het Canadese Olympische team, is als eerste geplaatst voor dit toernooi en was dus een zwaardere tegenstander. Patrick hield goed stand en na de reguliere speeltijd was het gelijkspel. Er moest een extra ronde gevochten worden. Wie het eerst een punt maakt, de Golden Point, heeft gewonnen. Helaas was het de Canadees die het eerste scoorde, waardoor Patrick is uitgeschakeld.


De overige deelnemers stranden helaas in de eerste ronde van dit sterk bezette toernooi.


Op zondag 1 juni traden de volgende deelnemers aan:


·       Sven Reefman, cadetten heren – 53 Kg.

·       Anna Reefman, junioren dames – 49 Kg.

·       Reshmie Oogink, senioren dames – 73 Kg.


De eerste wedstrijd van Reshmie Oogink was tegen de Turkse Yaprak Eris. Deze wedstrijd ging zeer gelijk op en uiteindelijk heeft Reshmie met een klein verschil gewonnen, 11-10. De volgende wedstrijd moest ze tegen de Duitse Linda Zschoch en deze wedstrijd ging haar wat makkelijker af en deze won ze dan ook met 7-0. Op naar de halve finale. Hierin trof ze de Poolse Aleksandra Krzemieniecka. Ook deze partij wist Reshmie op overtuigende wijze te winnen met 9-5. Hierin moest ze tegen een oude bekende en regerend Olympisch kampioene, Milica Mandic. Deze partij ging mooi gelijk op, wat resulteerde in een gelijkspel naar de reguliere speeltijd. Dat betekend een extra ronde waarin degene die het eerste punt scoort, het golden point, de wedstrijd wint. In dit geval was dat Milica Mandic, wat betekent dat Reshmie toch mooi de tweede plaats, en dus zilver, opeist.


Helaas werden Sven en Anna Reefman in de eerste ronde uitgeschakeld.