Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Austrian Open 30-31 Mei 2015

 

 

 

Afgelopen weekend, 29 en 30 mei, vonden de Open Oostenrijkse kampioenschappen Taekwondo plaats in Innsbruck in Oostenrijk. Bijna 2.000 deelnemers telde dit toernooi dit jaar. Naast de Europese top kwamen veel deelnemers uit de hele wereld naar Innsbruck om voor de podiumplaatsen te sparren. Gezien het grote deelnemersveld waren er maar liefst 15 velden, waar gelijktijdig op gestreden werd.


Dit toernooi is geclassificeerd als een G1 toernooi. Dat betekent dat, wanneer men een podiumplaats behaald, men punten krijgt. Deze punten zijn belangrijk, want aan het totaal aantal punten dat iemand heeft gehaald, wordt de wereldranglijst bepaald. En dat is weer belangrijk, want aan de hand van deze lijst worden de deelnemers voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 bepaald.


Op zaterdag 30 mei moesten de cadetten en junioren de mat op. Voor Taekwondo Oude Luttikhuis kwamen deze dag de volgende junioren in actie, onder leiding van coach Thijs Oude Luttikhuis:


Jeronimo Evers          Junioren A Male              - 45 Kg.

Jesse Bruggeman        Junioren A Male            – 51 Kg.

Sven Reefman             Junioren A Male            – 59 Kg.

Anna Reefman            Junioren A Female         – 52 Kg.

Danique Venema         Junioren A Female         – 63 Kg.


Danique Venema mocht zaterdag als eerste aantreden en haar tegenstandster uit Italië werd met maar liefst met 8 – 2 verslagen. Vervolgens moest Danique aantreden tegen een dame uit Kroatië. Deze had in haar eerste ronde Engeland op overtuigende wijze verslagen. Helaas was deze tegenstandster te sterk voor Danique, waardoor ze in de tweede ronde is uitgeschakeld voor de rest van het toernooi.


Jeronimo Evers moest zijn eerste partij tegen Yury Yudzenka uit Wit-Rusland. Deze partij ging gelijk op en was erg spannend tot het einde. Ondanks dat Jeronimo een erg sterke partij vocht, wist de Wit-Rus een puntje meer te scoren, waardoor Jeronimo deze partij helaas met 11 -10 verloor.


Helaas verloren de andere deelnemers hun eerste partij, met uitschakeling van het toernooi als gevolg.


Zondag 31 mei moesten de Senioren aantreden. Joyce van Baaren kwam in actie in de klasse Senior A Female – 62 Kg.


De eerste ronde werd ze vrijgeloot en moest de tweede ronde aantreden tegen Lea Cherbouquet uit Frankrijk. Deze partij wist Joyce op overtuigende wijze met 10 – 3 te winnen. Vervolgens was haar tegenstandster Alessia Cipollaro uit Italië. Ook deze partij werd op overtuigende wijze gewonnen, en wel met 7 – 1. Op naar de kwartfinale tegen Ivana Babic uit Kroatië. Na een spannende partij was de stand gelijk, waarna er om de Golden Point gestreden moest worden. Helaas was de Kroatische degene die dit punt maakte, met als gevolg dat Joyce van Baaren na deze partij was uitgeschakeld voor de rest van het toernooi.